(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Šlehačková bábovka - MRAMOR
Potřebné ingredience
4vejce, 1vanilkový cukr, 1hrnek pískového cukru, 1šlehačka (250ml), 2 hrnky hladké mouky (NEBO 1hrnek hladné mouky, 1hrnek polohrubé mouky), 1prdopeč (prášek do pečiva), kakao dle chuti a barvy na tmavou část bábovky.
Trocha mléka, pokud by se vám zdálo, že je to moc husté!!!
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady, uděláme si 2 byrvy (světlá a tmavá-kakaová), naléváme do vymazané a vysypané bábovkové formy, střídáme barvy, lejeme vždy doprostřed předešlé barvy. Dáme péct na 180 asi 45-50minut (horkovzduch stačí teplota 130-150). Peče se kapku déle pokud chcete dělat bábovku jen z hladké mouky, tak se nelekejte. Zkoušela jsem i ze samotné polohrubé, ale není to ono. Pokud děláte jen z hladké je to takové jemné, křehké.
TIP: dělám toto těsto i na koláč, těsto na něj ovoce a pak posypku, ale peče se kratší dobu asi 20min. :-)) Dobrou chuť všem kdo jí zkusíte :o)
TIP: dělám toto těsto i na koláč, těsto na něj ovoce a pak posypku, ale peče se kratší dobu asi 20min. :-)) Dobrou chuť všem kdo jí zkusíte :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pipotka
(upraveno)
29. 7. 2009, 12:43
Toto těsto je opravdu moc dobré, používám ho taky a z hladké!!!!!
Ilonáček
(upraveno)
26. 7. 2009, 18:13